Kultur

Rädda din stad från zombier i spel som förändras ju mer du spelar

Dagen recenserar spelet Zombie Kidz Evolution, som utsetts till årets barnspel 2022.

Omslag, Zombie Kidz Evolution.
  • Titel: Zombie Kidz Evolution
  • Betyg: 4 av 5
  • Ålder: från 7 år
  • Antal spelare: 2-4 spelare
  • Speltid: 15 minuter
  • Förlag: Brädspel.se

Ett roligt och interaktivt samarbetsspel, där man tillsammans ska försöka försvara sin skola genom att stänga grindarna innan det blir en zombieinvasion. Varje tur har tre-fyra enkla händelser, där det gäller att prata med sina medspelare för bästa möjliga lösning för att förgöra zombier och sätta upp hänglås på grindarna.

Enkla lättförståeliga regler, men ett interaktivt spel som kommer förändras då det har ett utvecklingsspår som konstant fylles i med klistermärken för varje spelad omgång samt efter olika utförda uppdrag. Efter ett visst antal klistermärken får man öppna ett hemligt kuvert. Totalt finns det 13 kuvert där nya regler, material och uppdrag utlovas. Roligt, interaktivt spel som förnyas och förändras ju mer man spelar.

Fler artiklar för dig