16 juni 2021

En tidning på kristen grundLivsstil

Fråga Alf: Får jag bli arg på andras barn?

Jag är en mamma med flera barn i skolåldern som börjat tröttna på barnens kompisar. Visst vill man vara en glad och kul förälder, men ibland undrar jag om jag istället blivit ”kvarterets stränga mamma”. På vardagarna är det nästan alltid minst ett extra barn hemma hos oss. De tjatar på att få spela tv-spel och de stökar till utan att plocka undan. Om inte mina barn säger det först, säger kompisarna sällan ”tack för maten”. Det här gör mig trött och sur, och allt för ofta går det ut över mina egna barn när kompisarna gått hem. Visst försöker jag att tala om för kamraterna vad vi har för regler hemma hos oss, men samtidigt är jag rädd att de då inte ska vilja komma hem till oss och leka med mina barn. Hur sträng får man egentligen vara? Cissi

Endast för prenumeranter
Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb