Livsstil

Så firar vi jul utomlands

När Svenska kyrkan i London bjuder till julmarknad kommer 8 000 svenskar. ”Det är hemlängtan”, säger kyrkoherden Michael Persson. Han tror att skälet till att många söker sig till en utlandsförsamling är behovet av att söka sin egen identitet.

Trångt om saligheten. När åttatusen London-svenskar kommer till Svenska kyrkans årliga julmarknad talar det sitt tydliga språk. Det finns en stark längtan  efter hemlandets traditioner, men också efter det glada julbudskap som kyrkan vill förmedla.
Den här artikeln är bara tillgänglig för prenumeranter.
Här kan du se våra prenumerationserbjudanden.

Om du ser det här meddelandet trots att du har en prenumeration kan det bero på att du har en adblocker aktiverad. Testa att avaktivera den och ladda om sidan.
Fler artiklar för dig