02 december 2021

En tidning på kristen grundLivsstil

Utvisade ensamkommande söker skydd i Svenska kyrkan i Paris

Afghanska killar som flytt undan utvisningsbeslut i Sverige söker skydd och gemenskap i Svenska kyrkan i utlandet. Arbetsbördan har ökat för kyrkans personal samtidigt som den nya situationen inneburit nya möten och krossade fördomar.

En volontär i Svenska kyrkan i Paris pluggar franska med en av de afghanska killar som fått utvisningsbeslut i Sverige. I och med sommarens nya reglerna för ensamkommande i Sverige återstår det att se vad som händer med de killar som tagit sig till Paris.
Den här artikeln är bara tillgänglig för prenumeranter.
Här kan du se våra prenumerationserbjudanden.

Om du ser det här meddelandet trots att du har en prenumeration och är inloggad kan det bero på att du har en adblocker aktiverad. Testa att avaktivera den och ladda om sidan.
Fler artiklar