Livsstil

Gunilla Persson: Bönen till Jesus räddade min mammas liv

Hollywoodfrun beskriver hur läkarna dömde ut hennes mammas chanser - ändå överlevde modern

Gunilla Persson är känd från TV3-programmet Svenska Hollywoodfruar. De senaste tio åren har hon vårdat sin 96-åriga mamma i sitt hem. Själv säger hon att modern inte skulle levt i dag om det inte vore för den förbön hon fått.

När läkarna var maktlösa grep Gud in. Det är Hollywoodfrun Gunilla Perssons fasta övertygelse efter att hennes mamma Iris Persson överlevde mot alla odds.

– Hon har haft lunginflammation efter lunginflammation och läkarna har inte gett henne något hopp att överleva när vi tagit henne till sjukhuset. Men hon har klarat sig och jag tror att det har med bönen att göra, berättar Gunilla Persson för Dagen.

Hon beskriver att hon inte varit ensam om att be för modern utan haft god hjälp både av hennes många följare i sociala medier, men också av prästparet i Svenska kyrkan i Los Angeles, Hans Bratt Hernberg och Viveca Bratt.

Hans och Viveca Bratt Hernberg,

– Ju fler som ber desto bättre tänker jag. Jag är jättetacksam för vänner, fans och följare som berättat att de bett för mamma. Men också för att jag har Hans och Viveca som några av mina närmaste vänner. Deras omsorg och böner är någonting som jag uppskattar väldigt mycket, säger Gunilla Persson.

Hur skulle du beskriva din tro?

– Min tro på Gud och Jesus är så otroligt viktig för mig. Jag hade inte klarat den börda jag lagt på mig med mamma annars. Hon har varit nära döden många gånger men överlevt varje gång. Det är bönens makt! För mig är tron det viktigaste i livet.

Hollywoodfrun berättar att det var just hennes mamma Iris som först talade med henne om Jesus. Gunilla Persson beskriver att hon burit med sig en gudstro sedan barndomen, men att den vuxit med tiden.

– Vi sjöng sånger hemma om Jesus och mamma berättade att man inte ska vara rädd, att det står 365 gånger i Bibeln att vi inte ska vara rädda. En gång för varje dag. Mamma och pappa pratade med mig som barn om Gud och Jesus, så jag har alltid haft en barnatro även om tron blev starkare efter att min pappa dog.

– Tron är ingenting man kopplar av eller på. Jesus finns inom oss alla våra timmar och han hjälper oss i alla livets skeden, det har burit mig genom livet. Det gör stor skillnad i vardagen att drivas av helige Ande.

Gunilla Persson, tillsammans med dottern Erika och mamman Iris.

Är det annorlunda att vara kristen i USA jämfört med att vara kristen i Sverige?

– Man säger ju att Sverige är väldigt sekulariserat, men på mitt Instagramkonto skriver många svenska följare att de tror på Gud och att de är med och ber, det är fint. Men sedan är det så klart stor skillnad, mellan USA och Sverige. I USA är ju kyrkorna fulla.

Vad ber du om just nu?

– Jag ber att saker och ting som jag kämpat för länge ska ordna sig. Att mamma lever lite längre, och att min dotter Erika hela tiden har Guds beskydd, säger Gunilla Persson.

---

Fakta: Gunilla Persson

  • Ålder: 63 år.
  • Bor: I Los Angeles.
  • Familj: Dottern Erika, 19 år, och mamman Iris, 96 år.
  • Yrke: Gunilla Persson har arbetat som modell, journalist, skådespelare och är sedan 2010 känd från tv-programmet Svenska Hollywoodfruar.

---

Fler artiklar för dig