24 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Inbjudande vägledning om lovsång

Chris Tomlin, Darren Whitehead ”Heligt rop – sju ord som kommer att förändra ditt sätt att tillbe Gud” (David Media)

###

"Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig" sjunger vi ofta i våra kyrkor. Men hur ser ett liv i tillbedjan egentligen ut? I boken "Heligt rop" går pastor Darren Whitehead igenom de sju olika hebreiska orden för tillbedjan som förekommer i Gamla testamentet. Sju ord som förklarar hur vi prisar Gud "med lyfta händer", "dåraktigt", "med musik", "med förväntan", "på knä", "med sånger", "med jubelrop". Det åttonde kapitlet handlar om hur vi lovsjunger Gud "i praktiken".

Boken är lättläst och ger inbjudande vägledning till en tillbedjan som spänner över hela livet.

Lovsångsledaren Chris Tomlin ger bakgrunds­beskrivningar till de sånger han skrivit och inspirerar till att gå från ord till handling. Efter att ha läst om hur han bjudit in en mexikansk trumpetare att spela på en lovsångskväll för att visa på glädjen i Gud blev jag tvungen att googla om det fanns något filmklipp från händelsen. Jag satt sedan på pendeltåget och var berörd av den kärlek och glädje som strålade genom tonerna som den härliga mannen i mönstrad kostym och stor hatt spelade.

Det här är inte en bok för den som gillar en viss sorts musikstil. Det här är en bok för varenda en som från hjärtat sjunger med i syfte att göra sitt liv till en lovsång till Gud.

I slutet av varje kapitel finns en sida för eftertanke och diskussion. Det gör att den här boken passar sig särskilt bra att ha med i bönegruppen, lovsångs­teamet eller i samtals­gruppen.

Om det är något jag saknar i boken så är det ett kapitel om vad som händer när vi låter hela livet bli en lovsång. Ett kapitel som tar oss ut från kyrklokalen till en vardag präglad av beslut som alla har som mål att ära Gud.

Josefin Lennartsson

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter