03 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Malmö blir värdstad för konferens om Förintelsen

På fredagen presenterade statsminister Stefan Löfven på plats i Malmö en stor internationell konferens för hågkomsten av Förintelsen och mot antisemitism i oktober 2020.

Konferensen 27-28 oktober 2020 ska samla experter och beslutsfattare från hela världen, och blir ett slags uppföljning av den konferens som hölls år 2000, "Stockholms internationella forum om Förintelsen".

Vid den tidigare konferensen antogs Stockholmsdeklarationen.

– Med denna konferens fortsätter vi vårt viktiga arbete att motverka antisemitism. Var än antisemitismen finns, och hur den än uttrycks, så ska den belysas och bekämpas. Jag är glad att Malmö stad vill ta sig an detta tillsammans med regeringen, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Malmö och Skåne har en speciell historia kopplad till Förintelsen, konstaterar regeringen i pressmeddelandet. Judar som flydde över Öresund under andra världskriget kom till Malmö, och det var här Folke Bernadottes vita bussar med överlevande från koncentrationslägren togs emot.

Läs även | M till S: Gör upp med antisemitismen i partiet

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter