Nyheter

Stakset sommarpratade om syndernas förlåtelse

Sebastian Stakset sommarpratar om förlåtelse och kärlek som Jesus gett honom

Rapparen och evangelisten Sebastian Stakset pratade i sitt sommarprat om omvändelsen från kriminaliteten till mötet med Jesus.
– Men hur fundamentalt är inte behovet av förlåtelse? säger han i programmet.

Sebastian Stakset inledde sitt sommarprat med att berätta om en fängelsevistelse där han som 21-åring sa ord han alltid kommer ångra. Hans flickvän som missbrukade kokain tillsammans med Sebastian hade pratat med honom om hur ont det gör inom henne och en kväll sagt att om han lämnar henne kommer hon ta livet av sig.

– Ta då ditt fucking liv. Ser det ut som att jag bryr mig? Morgonen efter var hon död, säger Sebastian.

På det följde många år av drogmissbruk och “in och ut på kåken”, som han säger.

– Men det är svårt att straffa en människa som redan hatar sig själv. Jag blev en självdestruktiv terminator, programmerad att förstöra allt jag rörde vid för att få ett kvitto på mitt eget misslyckande, säger han och frågar retoriskt:

– Men hur fundamentalt är inte behovet av förlåtelse?

Citerade Bibeln

I dag är rapparen 36 år och fokuserar på att sprida Jesus kärlek.

– Kärleken hoppas allting, den tror allting och den uthärdar allting. I det samhälle vi lever är kärleken en bristvara, säger han och erkänner att han varit en del av att skapa det samhället.

– Jag använde våldet som jag själv blivit utsatt för som en ursäkt att utöva våld mot andra. Men det är helt fel, det är djävulens retorik. Det finns nog många människor som tycker att jag inte förtjänar förlåtelse och det köper jag hundra procent. Om jag har skadat dig passar jag på nu att be om förlåtelse – förlåt mig, säger han och lämnar utrymme för en paus.

– Jag är inte samma människa i dag. Jag mötte Jesus. I botten på min misär mötte jag Gud.

“Ty älskade Gud världen att han oss sin son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv”, citerar Sebastian Bibeln från Johannesevangeliet 3:16.

– Jesus kom inte för att döma oss. Han kom för att rädda oss. Och jag behövde verkligen bli räddad för jag var definitivt förlorad.

“Testa, det fungerar”

På ett behandlingshem föll han på knä och bad om syndernas förlåtelse.

– Jag hade känt mig hatad hela livet, den kärlek jag mötte då rev ner alla murar. Mitt i all misär kände jag mig älskad och förlåten.

– Det är detta som Jesus gör. Han säger: “Jag ska riva ut stenhjärtat och ge er ett nytt hjärta av kött, jag ska ge er av min ande och skriva min lag i era hjärtan.” Nåd, kärlek och förlåtelse kan riva vilka murar som helst i samhället.

Han avslutade med att komma tillbaka till temat “förlåtelse”.

– Vem behöver du be om förlåtelse till? Testa. Jag lovar, det fungerar.

---

Fakta: Sebastian Stakset

  • Född 1985 och uppvuxen i Stockholm.
  • Är rappare, författare, skådespelare och
  • 2019 tilldelades han Evangelistfondens pris “Årets evangelist” med motiveringen “Från ett mörkt liv till ett liv i total överlåtelse åt Jesus, får Sebastian Stakset vara ett redskap för att vinna de förlorade. Med kärlekens budskap till dem som inte längre har något hopp, får han se stora skaror vända om till Jesus.”

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig