Nyheter

Dagen blir bättre digitalt – två nya appar släpps

Stabilare teknik, bättre arkivsökning, poddar direkt i appen

I dag kommer eDagen-appen få ett nytt och fräscht utseende som förenklar läsningen av digitaltidningen. Och inom kort lanserar Dagen även en nyhetsapp.
– Vi ser till att den digitala läsningen är stabil och passar alla, säger Ann Jonsson, vice vd.
Här kan du läsa allt om vad det innebär.

Tidigare har man kunnat läsa både digitaltidningen och senaste nytt i samma app. Men nu anpassar sig Dagen till rådande branschstandard och separerar eDagen från nyhetsflödet, vilket förväntas leda till bättre läsning och färre buggar.

– Vi hoppas självklart att alla laddar ner båda apparna, för att inte missa några nyheter eller erbjudanden, säger Ann Jonsson.

Uppdatering av eDagen-appen

 • I eDagen-appen finns digitaltidningen med korsord, sudoku och arkivsökning, men också möjligheten att ladda ner, dela sidor och skriva ut sidor på datorn. Möjligheten att köpa lösnummer av en digital utgåva finns också.
 • Om du har accepterat att få notiser om ny e-tidning så fortsätter det som förut, men önskar du även få nyhetsnotiser behöver du aktivera det i nya Dagen-appen.
 • En fördel med den nya eDagen-appen är att många andra tidningar i Sverige har samma verktyg och att många därför kommer att känna igen sig i gränssnittet och hur man läser. Om du inte får den nya versionen i dag så kommer du att få det inom en vecka.
 • Om du läser eDagen på Dagen.se är funktionerna i stort sett desamma som i appen.

Fakta: eDagen

 • eDagen är en digital version av tidningen. Den ingår i alla prenumerationsformer förutom Sajt.
Skärmdump som visar hur Dagens nyhetsapp ser ut.

Nya nyhetsappen Dagen

Nyhetsappen kommer inom kort, och tar dig enkelt och snabbt till nyhetsflödet. När du laddat ner appen loggar du in med det användarnamn och lösenord som du använder på Dagen.se och eDagen. Här kan du läsa alla nyheter i samma stund som de publiceras.

Vad betyder detta och vad behöver läsarna göra?

– Om du har aktiverat automatisk uppdatering i din telefon eller läsplatta behöver du inte göra något vad gäller eDagen-appen. När appen har uppdaterats behöver du endast logga in på nytt i den. Se därför till att du har ditt nuvarande användarnamn och lösenord tillgängligt. Det är samma inloggningsuppgifter som till Dagen.se, säger Ann Jonsson.

Nyhetsappen däremot är ny och ska hämtas i App store eller Google play. Sök efter “Dagen”. Efter att du laddat ner den till din enhet loggar du in med samma uppgifter som till Dagen.se.

---

Skärmdump som visar hur Dagens nyhetsapp ser ut.

Funktioner i nya apparna

 • Anpassa storlek, ändra typsnitt och radavstånd, bakgrundsfärg och få artiklarna upplästa.
 • Köp av lösnummer för 40 kr.
 • Stabilare teknik med mindre buggar.
 • Pushar om ny e-tidning i eDagen och om senaste nytt i nyhetsappen.
 • Bättre arkivsökning – man kan söka i arkivet från april 2017 och framåt.
 • Enklare digitalläsning – navigering som många känner igen från sin lokaltidning och de större rikstidningarna.
 • Nyhetsapp för senaste nytt, reportage, debatt och åsikter.
 • För att börja läsningen i apparna ska de laddas ner från App store och Google Play. Logga därefter in med samma uppgifter som du använder på Dagen.se.

---

Fler artiklar för dig