13 april 2021

En tidning på kristen grundKultur

Whoopi Goldberg spelar gör ”En värsting till syster” igen – 27 år efter filmen

När musikalen "En värsting till syster" sätts upp i London i vår dyker ett välbekant ansikte upp. Det var 27 år sedan den amerikanska skådespelerskan Whoopi Goldberg spelade nattklubbssångerskan och tillika den ofrivilliga nunnan Deloris för första gången. Nu gör hon comeback.

– Yes, original-Deloris är tillbaka, lite äldre, lite mer erfaren, men fortfarande helt rätt, säger den 63-åriga Goldberg själv i en trailer till föreställningen.

I juli nästa år är det nypremiär för musikalen på West End i London, skriver Christian Today.

Succéfilm blev musikal

Det var år 1992 som den amerikanska musikalkomedin med originaltiteln "Sister act" hade biopremiär i USA. Sedan dess har ytterligare en film kommit, med Lauryn Hill i en av huvudrollerna. År 2009 kom musikalen och Whoopi Goldberg spelade rollen i London. Sedan har hon varit med och producerat den i ett tjugotal länder, bland annat på japanska i Tokyo och på maori i Nya Zeeland.

Läs mer: Så bra är svenska musikalen ”En värsting till syster”

I Sverige visas den just nu på Chinateatern i Stockholm med Gladys del Pilar i rollen som Deloris. I en intervju med tidningen Dagen berättade del Pilar att hon "ber inför varje föreställning".

– Inför varje föreställning samlar jag mig för bön till Gud. Ibland behöver jag be om lugn, ibland om kraft, ibland om extra energi. Jag ber om att jag ska få leverera utifrån mitt allra bästa, sa Gladys del Pilar.

Läs mer: Gladys del Pilar spelar huvudrollen i ”En värsting till syster”

Nervöst möte

Den svenska huvudrollsinnehavaren hade nyligen möjlighet att träffa sin amerikanska motsvarighet under ett möte i New York. I en intervju med Aftonbladet berättar Gladys del Pilar att hon var nervös till en början, men att hon fick med sig en del bra tips inför gestaltningen av den ikoniska rollen.

– Det rakaste tipset hon gav mig var: Bara kör och se till att alla har det kul.

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Kultur