08 december 2021

En tidning på kristen grundKultur

Kanye West på turné med helt nytt fokus: Jesus

Sedan den världskända hiphop-artisten Kanye West kom ut som kristen tidigare i höst har han gjort allt för att förmedla sin nyfunna tro till sin stora publik. Det nya albumet fick titeln ”Jesus is King” och de gudstjänstliknande konserterna kallas för ”Sunday Service”. Konsertbesökare talar om att stora skaror ska ha tagit emot Jesus under konserterna.

1 av 4

I fredags höll Kanye West en av sina "Sunday Service"-konserter i Louisiana. Där fick West den månghövdade publiken att sjunga lovsång tillsammans med honom och på slutet höll körledaren en frälsningsinbjudan. Curvine Brewington, musiker och pastor i Crossrads Church, var på plats i publikhavet och skrev om den ovanliga konserten på Instagram efteråt, rapporterar bland annat CBN News.

Enligt Curvine Brewington var det ”över tusen personer” som räckte sina händer som ett tecken på att de ville ta emot Jesus.

"I en folkmassa med 6 000 människor med olika åldrar och hudfärger såg jag över tusen personer respondera till evangeliet genom att lyfta sina händer för att ta emot Jesus som herre och frälsare i sina liv", skrev Brewington efter konserten.

Kanye Wests frälsning har inte tagits emot unisont positivt i den amerikanska kristenheten. Flera röster har ifrågasatt äktheten i rapparens berättelse. Men Curvine Brewington är övertygad om vad han upplevt.

Curvine Brewington.

Lita på mig när jag säger att Anden från en levande Gud verkligen var närvarande.

"Du kan säga eller tycka vad du vill. Men lita på mig när jag säger att Anden från en levande Gud verkligen var närvarande. Jag dansade, grät, stod i vördnad inför Guds verk och kan ärligt säga att jag i kväll stod inför en ny väckelsevåg”, fortsätter han i sitt inlägg.

Läs mer Kanye West: ”En vanlig kväll läser jag Bibeln”

Beskedet om att rapparen Kanye West blivit kristen har slog ner som en bomb i musikbranschen tidigare i år. Men beslutet tycks inte ha påverkat rapparens popularitet negativt. Snarare tvärtom.

Hans nya skiva "Jesus is King" (lyssna på albumet i Spotify här), som kom för ett par veckor sedan, tog sig direkt in på Billboardlistans förstaplats. Den har slagit alla hans tidigare rekord och första veckan lyssnade 196,9 miljoner personer på skivan. En dokumentär med samma namn visas också på utvalda biografer och har svensk biopremiär till helgen.

Sajten Faithwire rapporterar att släppet av det nya albumet har lett till en ökning av Google-sökningarna på "Jesus" och "Vad tror kristna på?". Bibelsajten Bible Gateway skriver på sin hemsida att de på albumets releasedag hade omkring tio gånger fler sökningar på bibelverserna som det refereras till i låten "Selah". De har nu på sin blogg lagt upp en lista med alla sånger och samtliga bibelreferenser som finns i dem.

Läs mer Kanye West: Jag kommer aldrig mer göra sekulär musik

Josefin Lilja

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur