27 juli 2021

En tidning på kristen grundKultur

Dirty Loops åter till Gullbrannafestivalen 2020

Den svenska succétrion Dirty Loops är klara för Gullbrannafestivalen i sommar.

Med sin supertajta fusion har bandet tagit världen med storm. Det började som en Youtube-fenomen och nu, några år senare, har de turnerat med såväl Maron 5 som västkustikonen David Foster och svenske låtskrivaren och artisten Andreas Carlsson. Ett av gruppens stora fans är musikproducenten Quincy Jones.

2014 inledde Dirty Loops Gullbrannafestivalen med en tidig torsdagsspelning. Sex år senare återvänder de med massor av internationell erfarenhet i ryggen. Jonah Nilsson, Henrik Linder och Aaron Mellergårdh har turnerat i USA, Japan, Kina, Indonesien, Singapore, Thailand med flera länder och ambitionen för bandet är att före sommaren släppa nytt låtmaterial. Inspelning pågår. Så sent som i november släpptes låten "Hey Jesus" skriven av Jonah Nilsson tillsammans Simon Petrén och Terese Fredenwall, framförd av den sist nämnda artisten.

Gullbrannafestivalen är en årlig musikfestival som bland annat arrangeras av Svenska Alliansmissionens Unga på Gullbrannagården utanför Halmstad. I år hålls den 2–5 juli.

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar