28 september 2021

En tidning på kristen grundKultur

Carola Häggkvist svänger loss i Let’s dance

Fått frågan flera gånger om att delta i det populära dansprogrammet i TV4, nu var “rätt tajming”.

Carola Häggkvist är klar för Let´s dance på TV4.
Allt har sin tid. Och nu tycktes det vara tid för Carola Häggkvist att till sist svara ja på TV4:s enträgna fråga om att tävla i “Let’s dance”.
– Tajmingen nu blev väldigt rätt för mig, säger Carola i en intervju med Expressen.

Det populära underhållningsprogrammet på TV4 har nått ut till en bred publik ända sedan starten 2006. De nästkommande lördagskvällarna står ingen mindre än en av Sveriges största artister på dansgolvet. Att hon kan sjunga vet svenska folket väl, men hur Carola klarar sig inför den kritiska och danskunniga juryn, det återstår att se. Dans är i alla fall något som fyller henne med glädje.

– Jag tror att det är viktigt i de här tiderna att få glädja sig över olika saker. Och att dansen faktiskt är viktig, även om du bara är själv eller med din partner eller din familj. Att som jag brukar göra med min dotter sätta på hög volym i köket och faktiskt dansa loss, säger Carola.

Carola kommer att tävla tillsammans med dansaren Tobias Karlsson, ett bekant ansikte för “Let’s dance”-fansen. Träningen är redan i full gång. I torsdagens “Nyhetsmorgon” berättar de att de till och med firade Alla hjärtans dag tillsammans, för att kunna träna på dans i vatten.

– Vi prövade ett dödslyft faktiskt och det gick ganska bra, säger Tobias Karlsson i TV4:s sändning och skrattar.

Han nämner att Carola länge funnits på hans önskelista över personer att få dansa med, så han blev glatt överraskad och “väldigt rörd” när han fick veta att det var hon som var hans nya danspartner.

Årets säsong av “Let’s dance” har premiär lördagen den 20 mars. Nya programledare efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby är Petra Mede och David Lindgren.


Josefin Lilja

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar