31 juli 2021

En tidning på kristen grundLedare

EFS-prästens berättelse är viktig läsning

På nyhetsplats i dag berättar den tidigare avkragade EFS-prästen i Luleå stift för första gången sin historia. Även om hon har fått upprättelse genom Överklagandenämndens tydliga besked om att domkapitlets åtgärd var felaktig bär hon på starka minnen från hur utsatt och missförstådd hon varit och fortfarande är.

Det är illa nog i ett sammanhang där all verksamhet borde kännetecknas av människovänlighet och tolerans. Och det skulle bli ännu värre om en felaktig tolkning av vad hon sa till konfirmanderna blir utgångspunkten för att vissa nomineringsgrupper i kyrkomötet försöker få en ändring till stånd när det gäller Svenska kyrkans dubbla linje i vigselfrågan. En sådan åtgärd löser inga problem utan skapar tvärtom nya och högst allvarliga.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare