Ledare

Sverige måste ställa upp för Morias flyktingar

Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

13 000 asylsökande i lägret Moria på den grekiska ön Lesbos är hemlösa efter förödande bränder. Huruvida dödsoffer krävts eller hur många som skadats är fortfarande oklart. Men situationen är kritisk, för Grekland som nation och än mer för de flyktingar som sedan länge sitter fast i lägret. Några EU-länder har redan tidigare lovat att ta emot de mest ömmande fallen. Nu förklarar också Norge att ett antal barnfamiljer är välkomna. Sverige har tidigare sagt nej. Det är en hållning som var svårförståelig redan då och som, om den inte ändras med det snaraste, är lika obegriplig som inhuman. Ja, många asylsökande har kommit till vårt land de senaste åren och åtskilliga har fått en fristad. Nej, det är inget skäl att låta all medmänsklighet flyga all världens väg.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig