21 januari 2021

En tidning på kristen grundLedare

Dags att sprida extra ljus i mörkret!

Det kom en TT-nyhet: 100 personer tar sitt liv årligen i trafiken. I dessa tider bränner nyheten till lite extra. Det mörknar bokstavligen om dagarna, men för många också själsligen. Livet kan kännas extra dystert när advent och jul närmar sig och pandemin gör allt värre.

Artikeln från TT avslutades med den viktiga faktarutan: “Hit vänder du dig om du mår dåligt”. Jourhavande präst är ett av alternativen. Men vi på Dagen vet att det också finns olika lokala initiativ. En del kyrkor har till exempel öppnat telefonlinjer för ensamma och oroliga. Känner du till fler? Vi vill gärna samla ihop fler exempel på “hit kan du vända dig”. Mejla Dagen på: livsstil@dagen.se.

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Ledare