Ledare

Tänk om kring utvisningarna innan det är för sent

Återigen förbereds utvisningar till Afghanistan, ett land där ingen går säker för bomber och andra attacker. I helgen sköts granater mot bland annat flygplatsen i Kabul och i närheten av Kandahar utbröt strider där även civila dödades. Röda korset och SKR vädjar till Migrationsverket om att ompröva beslutet att det är möjligt att genomföra det som med en förskönande term kallas “återvändande”.

På Twitter skriver en av många familjehemsföräldrar: “Nu har jag packat klart väskan till vår ungdom i förvaret. Ett otillräckligt nödkit, hemstickade yllesockor och kläder i stl 158/164 … På tisdag tvångsutvisas han till Afghanistan. Ofattbart. Galet. Hjärtkrossande.” Kampen för en humanitär migrationspolitik som håller över tid är viktig men här handlar det om ett akut beslut – innan det är för sent.

Fler artiklar för dig