14 april 2021

En tidning på kristen grundLedare

Värdig ceremoni när USA hedrade 500 000 coronaoffer

Kyrkklockorna i National Cathedral i Washington DC klämtade 500 gånger, flaggor sänktes på halv stång, president Biden höll ett värdigt och högstämt men ändå innerligt anförande när USA passerade en dyster milstolpe på måndagen. En halv miljon människor har fallit offer för coronaviruset, fler än vad som sammanlagt dött i första världskriget, andra världskriget och Vietnamkriget. Det finns mer än en orsak till att USA även relativt sett är ett av världens hårdast drabbade länder. Men det är svårt att bortse från den roll den avgångne presidentens agerande spelade när han in i det sista försökte tona ner vikten av åtgärder mot pandemin och avstod från nationella krafttag. Biden har slagit in på en helt annan linje, vars effekter förhoppningsvis börjar skönjas.

Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund är ledarskribent på Dagen.

Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar