15 april 2021

En tidning på kristen grundLedare

Tusses vinst visar att Sverige kan vara möjligheternas land

Civilsamhället är grunden till en god integration

I lördags vann Tusse Melodifestivalen med låten “Voices”. Men Tusse är inte bara en fantastisk sångare med en låt som gick hem i stugorna, han är också ett exempel på att det finns hopp även för ensamkommande. Tusse flydde till Sverige från DR Kongo. Väl i Sverige hamnade han i Nora och fick kontaktpersoner från Bergslagskyrkan. De hjälpte honom att komma in och förstå det samhälle han kommit till.

Sverige kan vara möjligheternas land även för ensamkommande, men det går inte av sig själv. Tusses väg till vinst visar behovet av ett aktivt civilsamhälle. Det är där mötet med människor sker och genom dem kan den nödvändiga introduktionen till det svenska samhället ske, något som varken nödvändiga språkskolor eller kurser i samhällskunskap kan ersätta.

Fredrik Wenell

Fredrik Wenell är ledarskribent på Dagen sedan hösten 2020.

Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar