18 april 2021

En tidning på kristen grundLedare

BO larmar: Barnen drabbas hårt av pandemin

Kommentar. Barnkonventionen gäller även i kristid

Även om barn drabbas i lägre grad av covid-19 drabbas de i hög grad av pandemin i sig - och dess restriktioner. Nu larmar Barnombudsmannen (BO) i en rapport om pandemiåret 2020, rapporterar TT. Barnkonventionen blev som bekant lag nyligen och det innebär att barns perspektiv ska beaktas, till exempel vid lagstiftning. Och de många restriktioner och bestämmelser som införts under pågående pandemi har visat sig drabba utsatta barn särskilt hårt, som Dagens ledarsida tidigare skrivit om. Under kriser synliggörs trygghetsnätets svaga punkter och när det gäller barn är det särskilt allvarligt. Förutom att bättre information för barn angående pandemin behövs, kan skolan få ett tydligare uppdrag i kris och barn i riskzonen för att fara illa värnas i högre grad.

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar