17 april 2021

En tidning på kristen grundLedare

Positiva rapporter om påhittiga påskinitiativ

Kommentar: Goda initiativ bidrar till ljus i pandemimörkret.

Ännu en påsk i pandemitider. Inget är sig likt. Smittspridningen ökar. Lättnader i restriktioner skjuts fram. Nyheterna under Stilla veckan var med få undantag föga hoppingivande. Men desto mer glädjande är att många kyrkor och församlingar under själva påskhelgen visade på sprudlande kreativitet.

Ett exempel är de gåvor till en hårt pressad vårdpersonal, från flera församlingar – bland annat i Skövde och Insjön – som fått bidra till glädje i en tid då det glada budskapet behövs som aldrig förr. Deras uppmuntran kommer inte bara mottagarna till del. Hela samhället behöver få höra om positiva nyheter – hur goda initiativ för att visa uppskattning och tacksamhet kan bidra till ljus i mörkret. Och när passar det bättre än just i påsk? Den högtid vi firar för att livet självt vann över döden.

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Ledare