13 maj 2021

En tidning på kristen grundLedare

Protestera mot att tro ses som oviktigt

Kommentar. Rätten att utöva tro måste uppvärderas i Sverige.

Politiker talar öppet om att trycka tillbaka tron till det privata rummet och vissa menar till och med religionsfrihet bör tas bort från grundlagen. Detta vet vi. Men så var det myndigheters hantering av coronarestriktioner för kyrkorna. Alldeles för liten vikt läggs vid människors grundläggande behov och rätt att enskilt och tillsammans få utöva sin tro. Det, inte det faktum att begränsningar är nödvändiga under en pandemi för att rädda liv, är grunden för ledarsidans kritik.

Statsministerns icke-svar i förra veckans utfrågning i konstitutionsutskottet på frågan om varför inte kyrkor kan få omfattas av kvadratmetersregeln är bara ytterligare ett tecken på samma sak. Kyrkornas protest bör alltså i första hand gälla svensk syn på religion. Rätten att öppet få uttrycka sin tro måste uppvärderas i Sverige!

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar