31 juli 2021

En tidning på kristen grundLedare

Tack gode Gud för Britt-Marie!

Kommentar. Varning för åldersförakt inom Cuf

I en uppmärksammad kampanjfilm ondgör sig Centerpartiets ungdomsförbunds nya ordförande, Réka Tolnai, över lagen om anställningsskydd, las, genom att verbalt ge sig på en fiktiv person: “Britt-Marie, 45 år” som enligt Tolnai suttit i fikarummet i flera år i stället för hårt arbetande unga. Tolnai säger till SvD att hon är rätt nöjd över att 500 000 personer nu vet vem hon är. Anledningen är dock knappast något att vara stolt över.

Hon ger ålderismen, föraktet mot äldre, ett ansikte. Och detta motsägelsefullt nog genom att ge sig på 45-åringar (!), även om “Britt-Marie” är vanligt bland kvinnor som är åtminstone 20 år äldre. Ja, det är viktigt att unga kommer in på arbetsmarknaden. I detta har Réka Tolnai rätt. Men rätt väg att gå är inte att sprida förakt mot hårt arbetande och erfarna kvinnor som gått före och kämpat för goda arbetsvillkor långt innan Tolnai ens var född.

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar