14 juni 2021

En tidning på kristen grundLedare

Centerpartiets nya slogan rymmer en möjlighet för kyrkorna

Kommentar. Tron, inte politiken, ger kraft och skapar hopp

Det har skapat en hel del reaktioner, för att uttrycka det milt, Centerpartiets nya slogan. Att “ge kraft åt varje människa – för en hoppfull väg framåt” låter som något som en kyrka skulle kunna ha som vision för sitt arbete för att sprida den kristna tron, som Ann-Charlotte Marteus skrev i Expressen. Men nu är det inte kristendom Annie Lööf och hennes parti vill sprida, utan centerpartistisk politik. Politiken kan, och bör, underlätta, möjliggöra – ja, till och med stärka det goda. Men politikens uppgift är inte att ersätta religionens. Med detta sagt är det inte så lite intressant att ett svenskt politiskt parti som knappast väljer slogans utan inblandning av analysexperter tror att “kraft” och “hoppfull väg” skulle vara vad medelsvensson behöver. Plats på scen för kristenheten, alltså!

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Ledare

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar