19 september 2021

En tidning på kristen grundLedare

Tack till er som slitit för att ställa om - inte in

Kommentar. Äntligen kan kyrkorna kalla samman till gudstjänst - men kommer alla åter?

Frida Park.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Det var många som med idel glädje kunde återvända till sin kyrka för att utomhus, eller i färre antal inomhus, åter få fira gudstjänst. Än återstår många frågor hur allt ska lösas framåt, som Elisabeth Sandlund skrev i fredagens tidning.

Finns kraft, ork och resurser att, kanske i enklare format, fortsätta att sända gudstjänster online så att även den som inte kan eller vågar ta sig till kyrkan ändå kan få vara delaktig? Kommer församlingsmedlemmarna, som under pandemin nästintill befunnit sig i en diaspora, hörsamma kallelsen och återvända till gemenskapen? Vid höstterminens början, förhoppningsvis med än större lättnader i restriktioner, vet vi förhoppningsvis mer. Klart är att de som under det gångna året slitit för att ställa om i stället för in är värda en enorm eloge. Dessa hjältar är värda stort tack.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare