Ledare

Full poäng för Ebba Busch som retoriker

Men ideologi och värderingar fick inget utrymme i talet

Elisabeth Sandlund, i korthet.

Ett tydligt budskap, framfört på ett retoriskt skickligt sätt. Så kan KD-ledarens Almedalstal på söndagskvällen karaktäriseras. Ebba Busch fokuserade på tre centrala frågor – sjukvården, tillit och trygghet i samhället samt värnandet om det hon kallar “hjärtlandet”, det Sverige som existerar utanför storstäderna.

Om försöket att lansera kombinationen M/KD som den nya mitten i svensk politik blir framgångsrikt återstår att se.

—  Elisabeth Sandlund

Praktisk politik stod i centrum – ideologi och värderingar fick inget utrymme. Och om försöket att lansera kombinationen M/KD som den nya mitten i svensk politik blir framgångsrikt återstår att se. Att Ebba Busch avstod från att i talet kommentera sitt agerande i förtalsfrågan är knappast förvånande. I SVT:s Agenda vidhöll hon däremot rätten att hävda att hon är oskyldig. Frågorna kring detta i Dagens webbledare (2/7) kvarstår sålunda oförändrade.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig