02 december 2021

En tidning på kristen grundLedare

Viktigt att medier med kunskap också granskar

Kommentar. Kristen media ska tala sant om sina vänner

Fredrik Wenell, i korthet.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

En del kommer ihåg bilderna på de personer som målade över loggan på det kraschade SAS-planet i Gottröra 1991. SAS ville inte förknippas med kraschade plan. Man ska som bekant vara rädd om sitt varumärke. Men så ska inte kyrkor fungera.

Kristna medier bör därför både vara granskare och budbärare eftersom de kan det kyrkliga landskapet. De besitter både kunskapen och respekten. Kyrkans Herre säger att det är sanningen som ska göra oss fria, inte den bild vi själva har av den.

Alla vet att SAS-plan inte ständigt kraschar och det gör inte kyrkor heller. Om kraschen ändå sker behövs granskare som förstår och kan förklara varför det skedde. Kristna medier är den vän som både vill tala sant om varför det dåliga händer och det goda som sker i och genom kyrkorna.

Fredrik Wenell

Fredrik Wenell

Fredrik Wenell är ledarskribent på Dagen sedan hösten 2020.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare