Ledare

Omsorgen om utsatta kan inte bara gälla de kristna, KD

Kommentar: Bra med granskning av konvertitärenden – men alla andra flyktingar då?

Frida Park.
Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Det är verkligen en skam hur Sverige har hanterat konvertitärenden. Bra att detta återigen uppmärksammas av Kristdemokraterna. Granskning behövs. Den frapperande okunskap som alltför ofta har visat sig råda på Migrationsverket måste åtgärdas. Att människor utvisas till länder där de riskerar att sätta livet till på grund av sin tro är skandal för ett land som gör anspråk på att stå på en humanitär grund. Men det är inte bara konvertitärenden som hanterats uselt.

Asylprocessen är för många flyktingar en oerhört smärtsam, långdragen och även rättsosäker resa som alltför ofta landar i beslut som med rätta kan ifrågasättas. Se över även detta! Och se till så att inga människor med asylskäl förnekas möjligheten att skapa sig ett liv i frihet i Sverige.

Frida Park

Frida Park

Frida Park är opinionsredaktör på Dagen.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig