Ledare

Skilj på billig och verklig nåd, Horace Engdahl

Kommentar. Att synda mot andra får alltid konsekvenser

Frida Park.

Människan är syndare och i allra högsta grad ofullkomlig. Om hon inte kan förändras - varför ska vi då ha ett rättssystem där straff utdelas till brottslingar? Det är frågeställningar som Horace Engdahl, författare, berör i Dagens intervju.

Engdahl, som berättar om sin kristna tro, lyfter fram syndabekännelsens betydelse och hur viktigt det är att känna skuld, men berättar även hur förfärad han blev över att Jean-Claude Arnault straffades för två våldtäkter.

Varför så förfärad? När vi syndar mot oss själva, våra medmänniskor eller Gud får det konsekvenser. Det är oundvikligt. Det finns ingen motsättning i detta och den allomfattande nåd som Bibeln talar om.

Men när Jesus säger till äktenskapsbryterskan “Gå och synda inte mer” rymmer uppmaningen löftet om att förändring, genom Guds nåd, är möjlig.

—  Frida Park

Men när Jesus säger till äktenskapsbryterskan “Gå och synda inte mer” rymmer uppmaningen löftet om att förändring, genom Guds nåd, är möjlig. Det innebär inte att vi i den här världen kan nå fullkomlighet. Men det innebär att vi var dag längtar och strävar efter att bli mer lik Honom vi tror på och följer.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig