Ledare

Fokus hamnar fel i städskandalen

Länge sedan etnicitet mörkades i medier

Före 2015 var det vanligt att medier inte nämnde att det var en migrant som var misstänkt för ett brott. En trend som orsakade misstänksamhet mot medierna, men det var då.

Det visar exempelvis diskussionerna om att statsminister Magdalena Andersson har anlitat ett företag utan kollektivavtal och som i sin tur anlitat en person som begått brott och som därtill vistas här utan uppehållstillstånd. Det handlar om en kvinnlig migrant dömd för snatteri. Hon har flytt från ett land som EU förlängt sanktionerna mot. Vi vet inget om huruvida hon är ett reellt säkerhetshot bara på grund av att hon saknar uppehållstillstånd.

Incidenten är ytterst allvarlig, men fokus hamnar lätt fel. Det är Säpo:s totala brist på kontroll som verkligen borde genomlysas.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig