Ledare

Läget i världen allt sämre för kristna

Kommentar: Vidden av Sveriges grymma behandling av konvertiter blir än tydligare.

Det är tyvärr ingen överraskning, men likväl är siffrorna om kristnas utsatthet, presenterade av Open Doors, nedslående läsning. Överallt där kristna förföljs för sin tro är trenden att situationen förvärras. Det kan vara så många som ofattbara 360 miljoner kristna som är utsatta globalt.

Krig, förföljelse, restriktioner, våld, trakasserier driver dessutom många på flykt. Situationen i många delar av Afrika riskerar att förvärras när islamistgrupperingar flyttar fram positionerna.

I Nordkorea som länge toppat listan är situationen för kristna fortfarande kritisk, men ledartröjan för länder där kristna förföljs mest innehas numera av Afghanistan. Med tanke på hur situationen såg ut redan innan Talibanerna tog makten var det inte oväntat. Men vidden av Sveriges grymma behandling av konvertiter blir än tydligare.

Det kan vara så många som ofattbara 360 miljoner kristna som är utsatta globalt.

Som Dagens chefredaktör Felicia Ferreira skrev på ledarplats på nyårsafton behöver kristna syskon vårt stöd. Bön, absolut, låt oss inte glöm inte bort dem! Men även handlande behövs. I Sverige kan kristna kontakta makthavare och politiker som kan föra dialog och sätta press på regimer som ser mellan fingrarna på förföljelsen.

Fler artiklar för dig