Ledare

Låt inte kyrkomusiken tystna

Staten och Svenska kyrkan måste hitta en finansiering snabbt

Ingen torde vara beredd att säga emot påståendet att musik är viktigt i kyrkorna, vare sig det handlar om kyrkorgelns mäktiga ljud, lovsångens moderna tongångar eller sången från barnkören på gudstjänsten inför stolta föräldrar.

God kyrkomusik kräver hängivna och professionella ledare. Redan nu råder brist på kyrkomusiker och värre kommer det att bli på grund av stora pensionsavgångar. I det perspektivet är det absurt att den välrenommerade utbildningen vid Marie Cederschiölds högskola (tidigare Ersta Sköndal) hotas av nedläggning.

Varken Svenska kyrkan eller staten vill bidra med ekonomiska medel och snart är pengarna slut. Det finns bara en sak att säga: Hitta en lösning snabbt!

Fler artiklar för dig