Ledare

Alla måste kunna möta människor med övertygelser

Kommentar. Se kyrkorna som en resurs, inte som ett hot

Fredrik Wenell, i korthet.

Det pågår en kamp i Kungsbacka om religiösa uttryck i en kommunala skola. En lärare har anmält skolan till Skolinspektionen och menar att det omöjligt kan vara en uppgift för den kommunala skolan att husera religiös verksamhet.

Det är svårt att förstå det som något annat än ett uttryck för en snäv syn på religion. Kyrkor

—  Fredrik Wenell

Hur kan det upplevas som hot att en Svensk kyrka vill hålla ett rum öppet för läxläsning och pingis med trygga vuxna närvarande? Det är svårt att förstå det som något annat än ett uttryck för en snäv syn på religion. Kyrkor antas bara vilja värva proselyter. Visst vill kyrkan att fler ska komma till tro, men alla samfund vill också bidra till att samhället blir en bättre plats.

Och ett samhället bli bättre om alla medborgare lär sig hantera och möta människor med övertygelse. Det skulle även den bekymrade läraren vara betjänt av.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig