Ledare

En sorglig påminnelse om otryggheten i skolan

Dådet i Malmö ännu en chock

Elisabeth Sandlund, i korthet.

Elever, lärare och annan personal, föräldrar – ja, hela Malmö är i chock över ytterligare ett fruktansvärt våldsdåd i en skola. Bakgrund och motiv är fortfarande okända men det tycks ha funnits varningssignaler om att allt inte stod rätt till med den 18-åring som gick till attack mot två lärare. När pusselbitarna fallit på plats finns det sannolikt lärdomar att dras som också andra skolor kan ha nytta av.

Skolan är en plats där barn och unga och deras lärare har rätt att känna sig trygga. Varje fall av dödligt våld är självfallet ett fall för mycket men att det går så långt som i Malmö latinskola är tack och lov ovanligt. Vi har fått en brutal påminnelse om att det inte gäller, inte i extrema situationer men heller inte i vardagslag.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig