Ledare

Hur djupt kan människor sjunka?

Kommentar. Människohandlare och sexköpare utnyttjar katastrofen i Ukraina

Elisabeth Sandlund

30 av 38 män som greps för att ha köpt sex i Stockholmspolisens senaste razzia hade utnyttjat en kvinna från Ukraina, berättar polisinspektören Simon Häggström för SVT Nyheter. Och när polisen frågar kvinnorna berättar de genomgående att de inte ser någon annan möjlighet att hjälpa sina familjer i den fruktansvärda situation som råder i hemlandet.

Många av dem har lockats till Sverige med löften om resa och uppehälle mot att de säljer sina kroppar.

Det finns uppenbarligen ingen hejd på hur djupt människor kan sjunka. Det gäller självfallet de cyniska människohandlarna som ser sin chans till goda förtjänster varhelst mänskliga katastrofer inträffar. Men det gäller också helt vanliga svenska män som anser sig ha rätt att ta för sig bara de betalar.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig