Ledare

En amerikansk tragedi som kommer att upprepas

Förmågan att ändra vapenlagarna saknas även hos Biden

Det här är en ledare i tidningen Dagen. Ledarsidan är partipolitiskt obunden på kristen grund.

Skolskjutningen i Uvalde, Texas, i förra veckan upprör en hel värld. 19 små skolbarn och två lärare föll offer för en hänsynslös mördare som tack vare generösa, eller snarare släpphänta, lagar kunnat förse sig med dödliga vapen så snart han fyllt 18 år. “Gör något”, ropade folksamlingen på söndagen utanför kyrkan där president Biden deltagit i en minnesgudstjänst för offren. “Vi ska”, lovade han.

Det finns ingen anledning att betvivla Bidens vilja, lika lite som företrädaren Obamas, som karaktäriserat skjutningen i Sandy Hook 2012 som det värsta han hade att hantera under sin presidenttid. Men var finns förmågan att sätta kraft bakom orden? Med stor sannolikhet kommer upprördheten även denna gång att klinga av och tragedin att upprepa sig.

Tycker du att det här behöver läsas av fler?

QR-kod för Swish-numret. Att den kristna rösten i samhällsdebatten är viktig?
Hjälp oss att nå längre genom att swisha en valfri summa till DagenVision.
Swishnummer: 123 427 57 07 – märk din gåva DagenVision.
Vill du veta mer om DagenVision?
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig