Ledare

Det behövs ett förnyat engagemang för kristen enhet

Kommentar. Vi är många som delar Sten-Gunnar Hedins längtan

Frida Park.

Vi samtalar över telefon om utmaningar för kristenheten i dag. Om reaktionerna, de kraftiga, på att ärkebiskop Antje Jackelén inbjudits att tala på Nyhem. Och vi båda, jag och pastorn i Equmeniakyrkan, påminner oss om Jesusorden om enhet. Den bön i Joh 17 som inte får glömmas bort. Vi uttrycker en gemensam längtan efter en sund och trygg ekumenik.

Dagen efter samtalet får jag möjlighet att läsa min kollegas, Urban Thoms, intervju med Sten-Gunnas Hedin, tidigare bland annat ledare för pingströrelsen. Det går inte att värja sig för Hedins gripande beskrivning av resan mot en förståelse av och ett levande engagemang för enhet i Kristi kropp.

En del vill inte förstå. En del är rädda. Och problemen måste vi kunna tala om. Men vi är många som stämmer in i Hedins – och Jesu – innerliga bön om enhet i Kristi kropp. Då ska världen förstå.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig