Ledare

Nya och gamla ansikten på ledarsidan i sommar

Opinionsredaktören presenterar: Det här är namnen som dyker upp på ledarsidan

Sommaren är här och med den semestrarna. I år har vi på Dagens ledarsida glädjen att presentera en ledarskribentsvikarie som kommer skriva några ledare under sommaren och tre sommarkrönikörer som kommer bidra med tre krönikor i var fram till hösten.

Lennarth Hambre, pastor, tidigare familjeföretagare, vd för Libris, samfundsledare, är inget nytt ansikte för Dagenläsarna. Säg det Lennarth inte har gjort! Men skriva ledare i Dagen, det har han inte gjort förut. Det ska bli spännande att få läsa hans gästledare!

Lennart Hambre

Bland våra tre sommarkrönikörer blir det både gammalt och nytt. Jacob Rudenstrand, bitr generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, har tidigare skrivit gästkrönikor i Dagen och har nyligen släppt en bok om religionsfrihet. Nu är han tillbaka i spalterna under sommaren med värdefulla perspektiv i krönikeform!

Jacob Rudenstrand

Även Victoria Vasquez, doktorand i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet och författare, har skrivit i Dagen förut. Hennes berikande sommarkrönikor förra året blev mycket uppskattade och väl lästa. Det vågar vi lova även detta år.

Victoria Vasquez, doktorand i Nya testamentets exegetik, Uppsala universitet

Och så lite nytt: Jan-Gunnar Wahlén är pastor i Lundhagskyrkan Örebro (EFK), gymnasielärare och författare. Han har kunnat läsas på Dagen debatt tidigare, där han bland annat skrivit om behovet av evangelisation och om att vara både radikal och konservativ.

Jan-Gunnar Wahlén
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig