Ledare

Ordningsfråga till Ebba Busch

Kommentar. Hur går abortkontraktet ihop med partiets eget Medicin-etiska program?

Frida Park.

Det är fullt förståeligt att Kristdemokraterna är ivriga att markera mot “abortmotståndare-stämpeln” från politiska motståndare. Under måndagen skrev Ebba Busch under ett kontrakt där hon lovar att försvara svensk abortlagstiftning, sådan den nu är, mot varje attack som vill förändra den. Hur går det ihop med partiets eget Medicin-etiska program, inte helt enkelt att hitta på partiets hemsida, där partiet vill att “rätten till liv ska grundlagsfästas” och att målet “är ett samhälle där abort inte efterfrågas och där den betraktas som en nödfallsåtgärd”. Står partiet fortfarande för de skrivningarna? Och vad hände med Buschs ord om att se över abortlagen gällande de sena aborterna, som hon öppnade för i tv-debatt i Dagen, något som såväl profession som Smer bett politikerna sätta ned foten kring? Frågorna är fler, inte färre, efter måndagens utspel.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig