Ledare

Saligt Almedalsmingel med mersmak

Kommentar. Hoppingivande med kristet samhällsengagemang

Många tror att Almedalen mest handlar om rosémingel och gratis mat på skattebetalarnas bekostnad. En annan bild: I Almedalen befinner sig många av Sveriges kyrkor och samfund för att lyfta frågor som människovärde och religionsfrihet med makthavare som har möjlighet att göra skillnad.

“(G) som i Gud” bjöd in till mingel i Krukmakarens hus, där omkring 100 personer med ett brinnande engagemang för att förändra samhället till det bättre samlades.

Troende politiker, biståndsarbetare, kommunikatörer, ideella, ledarskribenter, pastorer, teologer, biskopar, jurister, journalister – man kan icke räkna upp dem alla. Ett rum fyllt av samtal som präglades av hopp, inspiration, insikt och mod. Så välbehövligt i en tid då allt fler politiska förslag handlar om att trycka tillbaka tron till det privata rummet.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig