Ledare

Motvind ingen anledning att ge upp

Kommentar: I politisk snålblåst hissar vi seglen

William Wilberforce, brittisk parlamentsledamot och kristen aktivist för mänskliga rättigheter, förstod att man måste fortsätta arbeta, och kämpa för sina övertygelser även när opinionen var emot en. Först efter 30 års kamp fick han stopp för slaveriet (1808).

Just nu finns det många frågor där kristna kan känna att de arbetar i motvind. Abort, bistånd, dödshjälp, religionsfrihet, trons plats i samhället, rätten att driva kristna skolor. Väderutsikterna visar politisk snålblåst. Och ibland råder det stormstyrka på vindbyarna. Men det är ingen anledning att backa, tystna eller ge upp.

Däremot kan det finnas anledning att se över sin verktygslåda, sin strategi och sina metoder. Övertygelse, mod – och vishet – behövs. Och bön för beslutsfattare och för att fler ska våga ta kampen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig