Ledare

Samhällets tvetydiga budskap

Kommentar. Våga talar ärligt om hur det känns

I går hände det igen. En person stod i en tv-studio med en tröja med ett tydligt budskap: “Jag är mäktig, snäll, stark, vacker …” och så vidare.

Kontrasten är stor i jämförelse med hur många tycks känna innerst inne – där huserar en låg självkänsla. Utåt är man stark med högt självförtroende men inuti närs snarare en känsla av att inte nå upp till det som förväntas synas.

I helgen var jag på avslutning av ett konfirmationsläger. Två tjejer sjöng den amerikanske sångerskan Lauren Daigles sång “You say” (Du säger). En låt som precis fångar den här dubbelheten – att kännas sig liten inuti men med höga förväntningar, en modern syndabekännelse. I Daigles låt är det först i Guds ord som en person upplever helhet.

En början kan vara att tala ärligt med varandra om hur vi känner.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig