Ledare

Låt teologerna bli de nya kontrollanterna

Provocerande med undermåliga läromedel

Vi behöver inte sämre kunskaper eller mer fördomsfulla attityder om religion i samhället. Därför är det provocerande att de läromedel som ska börja ge våra medborgare en bra grund inte håller måttet. Vilket en rapport från Claphaminstitutet visar som Dagen rapporterar om. Fynden de gjort skulle aldrig accepteras i biologin.

Att exempelvis påstå att “en del” menar att Maria från Magdala var gift med Jesus är som att låta alternativmedicin få vara med och förklara hur den mänskliga kroppen fungerar för eleverna i grundskolan.

Precis som forskare på Försvarshögskolan förmodas sitta på bäst kunskap om krig kunde man tänka sig att teologerna på de fria högskolorna skulle få vara med och kontrollera läromedlen om religion. Vi vill ju inte att de ska bli fel igen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig