Ledare

Elisabeth Sandlund går i pension - blir kolumnist

Efter att ha arbetat på Dagen sedan december 2006 som debattredaktör, chefredaktör, opinionsredaktör och på senare år ledarskribent går nu Elisabeth Sandlund i pension. Men tacksamt nog får vi behålla hennes vassa och stringenta penna genom att hon nu blir stående kolumnist en gång i veckan. Vi unnar Elisabeth lite mer fri tid men är mycket glada att hon finns kvar i tidningen och på Dagen.se på detta sätt.

Elisabeth Sandlund har kommit att bli en av Sveriges främsta kristna opinionsbildare och har förutom alla fantastiska texter för Dagens räkning också funnits med otaliga gånger i många olika medier och påmint om de kristna värderingarna för hela svenska folket. Hon har också rest till församlingar och kyrkor i hela Sverige där hon talat om allsköns ämnen mellan himmel och jord.

Hennes första kolumn som frilans handlar dock om ett ämne hon alltid hållit extra högt och som är oerhört viktigt, det okränkbara människovärdet och kampen för rätten till ett människovärdigt samhälle för alla.

Elisabeth har också varit en mycket viktig del i att Dagen blivit en ekumenisk motor i kristenheten, ett arv som vi som hennes efterträdare i olika roller kommer fortsätta att driva vidare.

Jag och resten av gänget på Dagen kommer att sakna hennes inspirerande idéer, driv och berättelser som ger kontext till olika ämnen. Det skulle kunna vara en sorg att hon nu går i pension men i stället ser jag med tacksamhet på allt hon fått betyda för Dagen, kristenheten och för Sverige hittills.

Fler artiklar för dig