Ledare

Mardrömmen som blev verklighet

Kommentar: Slut upp i bön för dem som drabbades

På nyårsdagen blev den mardröm verklighet som varje kyrklig lägerledare fruktar. En av bussarna från Equmenia i Västsveriges nyårsläger slog runt och flera blev skadade, ett par allvarligt. Lyckligtvis har alla redan kunnat lämna sjukhuset, men trots att det efter omständigheterna gick förhållandevis bra sätter en sådan här händelse spår.

Orsaken till att det slutade så bra är att de allra flesta lägerdeltagarna var bältade. Räddningsledaren på plats, Johan Westh, konstaterar att bältesanvändningen förmodligen är orsaken till att fler inte blev allvarligt skadade. Ledarna på lägret har med andra ord visat stort ansvar när de lyckats få de flesta att inse betydelsen av att använda bälte.

I SVT:s Morgonstudion (2/1) berättar den ansvarige från räddningstjänsten vidare att ungdomarna initialt självklart var chockade och många grät, men när de sen samlades vid Torsbys sjukhus visade de en bra gruppsammanhållning. Det är värt att konstatera att bälten och den goda gemenskapen var positivt när det värsta hände.

En sådan här händelse visar behovet av att församlingar tänker igenom hur de ska agera när det värsta händer, men också att prioritera det långsiktiga arbetet att skapa goda gemenskaper, och i det ingår givetvis bönen. Nu bör inte Equmenia i Väst stå ensamma utan låt oss alla sluta upp i bön eftersom många av deltagarna under den närmaste tiden kommer bära på sår både fysiskt och psykiskt.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig