Ledare

Efter terrorattacken i Bryssel: Herre, förbarma dig

Kommentar: När terrorn slår till får vi inte förlora hoppet.

Under måndagen slog den islamistiska terrorismen igen. Abdesalem Lassoued mördade två svenska fotbollssuporters som var på väg för att se EM-kvalmatchen mellan Sverige och Belgien. Mitt i centrala Bryssel. Gärningsmannens specifika mål var att hitta och döda svenskar. Kanske som en hämnd för koranbränningarna? Efter en intensiv polisjakt sköts Lassoued på ett belgiskt cafe.

Terror, hat och våld kryper allt närmre. Islamismen tycks finnas överallt. På Gazaremsan. På parkeringsplatsen utanför King Baudouin Stadium. Men även hemma visar den sig. När Hamas terror och massmord firas på svenska gator och torg. Det kan kännas som ett otröstligt mörker.

När Dagens ledarpodd i veckan talade med terroröverlevaren Adele Raemer menade hon att det är Israel som i dag för en kamp mot terrorismen och islamismen. Men hon var också tydlig med att terroristerna inte kommer nöja sig med ett utplånat Israel. Raemer menar att islamismen för en kamp som har till syfte att förgöra demokratin och friheten. Att förgöra Väst.

När terrorn slår till är det viktigt att inte förlora hoppet. Hela Europa och hela det svenska samhället behöver sluta upp och aktivt, med alla krafter, bekämpa antisemitismen, våldet och islamismen. Som kristna kan vi dessutom ställa vårt hopp till Gud. Att han ska skydda oss och vandra vid vår sida. Vi kan be: Kyrie, eleison. Herre förbarma dig.

Fler artiklar för dig