Nyheter

Svensk präst försvann i Polen – vårdas på sjukhus

En svensk präst i 60-årsåldern befann sig på resa i Polen, men anmäldes saknad under veckan. Mannen ska nu ha återfunnits på ett polskt sjukhus.

En svensk präst i 60-årsåldern anmäldes i måndags kväll saknad av anhöriga, då han inte som väntat var med på flyget hem till Östersund, skriver Aftonbladet.

Prästen var på semesterresa i staden Wroclaw, och anhöriga fick sms från honom förra fredagen, men har sedan dess inte haft någon kontakt med honom.

Försvinnandet uppmärksammades stort i polska medier och polis genomförde eftersökningar.

Kyrkoherde i Härnösand

Enligt Aftonbladet bor prästen i Jämtland, men arbetar som kyrkoherde i flera församlingar i Härnösand.

– Vi är förstås jätteoroliga men hoppas att han ska återfinnas, kanske på ett sjukhus där nere, sa Kajsa Åslin som är pressekreterare vid Härnösands stift då, till SVT Jämtland på onsdagen.

Och det tycks vara just det som nu hänt. Enligt uppgifter till Aftonbladet vårdas prästen på ett sjukhus i Polen.

Anhöriga lättade

I ett pressmeddelande skriver Härnösands stift på söndagseftermiddagen att anhöriga fått tips om att mannen var på ett sjukhus efter att information om hans försvinnande gått ut i press och sociala medier. På lördagen anlände anhöriga till sjukhuset i Wroclaw.

– Det är en oerhörd lättnad att ha fått träffa och prata med honom, efter att vi har svävat i ovisshet nästan en hel vecka, säger en av de anhöriga som befinner sig i Wroclaw sedan i lördags

I pressmeddelandet sägs att det inte är känt vad som hänt mannen. "Han är mycket medtagen och kommer att undersökas mer på sjukhuset under de kommande dagarna", skriver Härnösands stift.

Fler artiklar för dig