18 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Allhelgona: Här kan du tända ljus via Facebook

– Alla kan inte ta sig till ett kapell eller en minnesstund, så vi vill erbjuda möjligheten att tända ett riktigt ljus för någon på distans, säger Lina Eriksson, kommunikatör.

Nu till helgen strömmar människor till landets kyrkogårdar för att tända ljus på gravar, och kanske delta i en andakt eller minnesstund i en kyrka eller ett kapell. För dem som önskar besöka en kyrkogård, men av olika skäl inte kan resa, finns möjligheten att tända ljus digitalt. I Umeå har Svenska kyrkan utvecklat konceptet genom att erbjuda fysisk ljuständning av personal på plats.

Mellan klockan 16 och klockan 17 livesänder Svenska kyrkan i Umeå från ett kapell på Norra Kyrkogården på sin facebook-sida. Den som vill delta genom ljuständning skriver en kommentar i kommentarsfältet.

– Vi som finns på plats kommer då att tända ett fysiskt ljus och ställa i ljusbäraren, förklarar Lina Eriksson i ett pressmeddelande.

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar