07 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Vem är Jesus för din kyrkopolitiker?

Snart drar valkampanjen inför kyrkovalet­ igång. Tyvärr är ju inte valdeltagandet så högt, så Jimmy Åkessons ambition i år är att ta över styret av Svenska kyrkan och det låter ju inte som en utopi. Han har uppmanat sina medlemmar att mangrant gå och rösta.

Får han tillräckligt många att göra det kanske han lyckas. Kommer det då att bli förbjudet­ att sjunga: ”Jesus älskar alla barnen på vår jord. Röd och gul och vit och svart, gör det samma har han sagt”, i kyrkans barntimmar? Risken verkar uppenbar!

I dag styrs ju kyrkan i stor utsträckning av Socialdemokraterna. När man läser deras kyrkopolitiska­ program, förvånas man över att Jesus inte över huvud taget nämns, inte heller­ Fadern eller Anden. Fast det är väl egentligen­ helt politiskt korrekt, för det var ju redan i början av förra seklet, som de skrev in i sitt partiprogram att deras mål var att avskaffa religionen­. För har man i dag någon annan teologisk åsikt än den socialdemokratiska utesluts man ur partiet, vilket vi såg hända för ett tag sedan.

Tror din kyrkopolitiker på Jesus? Nu är det hög tid att du frågar hen innan du röstar så att kyrkan blir det du vill att kyrkan ska vara!

Per Larsson,

Nynäshamn

Fler artiklar från Debatt