Bottennapp för Ship to Gaza

Ship to Gaza tilldrar sig så mycket uppmärksamhet inte för de sargade arabernas skull utan för att det är judar som påstås ha åsamkat plågorna, skriver Salomon Schulman, barnläkare och författare.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det blev bottennapp för ”Marianne”. När trålaren skulle tuffa in till Gaza kom de infernaliska israelerna och plockade upp den så välmenande besättningen. Fredsfarkosten bärgades i stället till Ashdods hamn med den lilla lasten som inte ens utgjorde en bråkdel av de varor som dagligen förs in i enklaven från Israel. Egypten föredrar att ha sin gräns stängd eftersom de fruktar terrorister som infiltrerar Sinai.

I Israel bor permanent ett hundratal svenskar. Dem jag träffade drog på munnen när jag talade om den svenska medievänsterns mentala grundstötning. Förvisso unnade de Gazaborna smulorna från det svenska smörgåsbordet. Även om de förblödande syrierna hade varit mer betjänta av hjälpen.

En läkarkollega berättade om alla de Gazabor som dagligen gratis behandlas på israeliska sjukhus och om deras tacksamhet. Han är homosexuell och förmälde också om de homosexuella palestinska flyktingar som uppehöll sig i Israel för att undvika en säker död i ett korrumperat Hamastan.

Av de kvarhållna svenskarna läste jag Kajsa Ekis Ekmans brev som hon tydligen fått skicka från sin israeliska anstalt. Där beskrev hon hur hon höll på att ruttna bort i en fängelsehåla medan hotelsefulla israeler förhörde henne. Förläggningen hon satt på är byggd år 2004 och är således modernare än mången kurra i det humanare Sverige där lagbrytare också förhörs på annorlunda vis än vid mysiga tebjudningar på Södermalm.

När en annan svensk läkarkollega för många år sedan skulle komma till Israel, där jag var med mina söner som skulle göra sin barmitsva, underkastades även hon ett omfattande förhör. Det slutade med att hon i all hast fick rusa till det kvarhållna planet. Hon hann fråga den israeliske säkerhetsrepresentanten varför hon utsatts för så många närgångna frågor. Denne log bara och svarade: ”För dina oskyldiga ögons skull.”

I Israel tillhör terrordåd vardagligheterna. Uppmärksamheten är på helspänn vid gränserna. Samma dag som ”Marianne” skulle leverera sin lilla last, visade Hamas upp en tunnel som påstods leda in i Israel och från vilken man skulle kunna ta sig upp och döda oskyldiga israeler. Ungefär samtidigt dödades ett hundratal egyptier i det angränsande Sinai av islamister som fått sina vapen från den till tänderna rustade Gazaremsan.

Detta är säkert inte sista gången en svensk båt försöker stäva sig igenom blockaden. Gaza kommer inte att skippas när man kan dra till sig så mycket uppmärksamhet – inte för de sargade arabernas skull – utan för att det är just judar som påstås ha åsamkat plågorna. Det islamska våldet som nu drar över världen är inget att bry sig om för kompositörer, författare eller kristna broderskapare som kämpar för att komma i rampljuset.

Då kan man alltid dra judekortet: Jews are news.

Salomon Schulman, barnläkare och författare

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.

Kommentera artikeln

Du som kommenterar på Dagen.se måste ha ett Facebook-konto och följa våra regler.
Sambo och giftermål
Sex har en själslig dimension som inte försvann bara för att kyrkans sexualmoral kastades överbord av 1960-talets rebeller. 
Foto: mari lezhava
Foto: mari lezhava